Let's get to know each other

Meet the team

Hoofdimker

Jan Oris

Achter elk project zit er een bezieler, de persoon die het idee tot leven brengt en het vervolgens laat openbloeien. Voor MersenHoning begon het allemaal bij Jan Oris, nadat hij eind 2015 geboeid raakte door bijen na het zien van de Amerikaanse misdaadserie Elementary, waar bijen en het leven als imker sporadisch in voorkomt. Voor Jan was dit meer dan voldoende om de interesse op te wekken en al snel schreef hij zich in voor een imkercursus te Lietenberg, die hij in 2016 succesvol beëindigde.

Sindsdien is Jan de drijvende kracht achter MersenHoning. In die rol zorgt hij doorheen het hele jaar voor de bijen maar zet hij zich ook in voor verschillende initiatieven om het grote publiek bewust te maken van het belang van de bijen alsook de problematiek die daarmee gepaard gaat. Hij doet dit door (onder andere) het organiseren van houden van groepssessies op aanvraag en het organiseren van opendeurdagen in onze bijenstand te Kortessem.

Jan is sinds 2022 ook aangesloten bij de Hasseltse Imkersbond om zo niet alleen zelf te groeien als imker maar ook om zijn kennis verder uit te dragen naar andere imkers in de omgeving.

Hulpimker eerste klas

Hannah Oris

Hannah stond op de eerste rij toen haar vader zijn eerste stappen zette als imker. Haar nieuwsgierigheid was moeilijk af te remmen en al snel zette dit zich om in authentieke interesse die bij elke ervaring verder blijft groeien.

Sindsdien is het nagenoeg onmogelijk om Hannah bij de bijen weg te houden. Ze staat erop om bij elke stap van het imkeren betrokken te zijn en met haar eigen kapruin is ze er altijd als de kippen bij om haar vader te assisteren bij het openen van de kasten. Ze is de beste hulpimker die we ons kunnen indenken en zal in de komende jaren ongetwijfeld haar kennis nog verder uitbreiden.

Recent (juni 2023) werd Hannah zelfs geïnterviewd door de mensen van TVL als jongste imker van België. Bekijk de reportage via deze link.

Hulpimker

Kenneth Byloos

Al vanaf het eerste moment is Kenneth Byloos de vaste "partner in crime" bij MersenHoning. Hij sprong vrijwel onmiddellijk mee op de kar van Jan Oris (zij het iets meer op de achtergrond) en was actief betrokken bij elke fase die MersenHoning al heeft doorlopen.

Kenneth heeft ook een grote bijdrage geleverd bij het Game Of Drones project van MersenHoning. Zo was hij actief betrokken bij zowel het uitwerken van het concept alsook bij de uitvoering van de benodigde werken, zoals het verven van de kasten en het zorgen voor de bijen. Zijn artistiek talent was hierbij een grote meerwaarde voor het project.

Na eerst enkele jaren op de achtergrond gewerkt te hebben, heeft Kenneth ondertussen de volgende stap genomen en heeft hij sinds kort ook enkele bijenkasten onder zijn beheer. Hij werkt echter nog altijd nauw samen met Jan om de best mogelijke zorg te leveren voor zowel de bijen als de honing die zij produceren.

Bijenzwerm in jouw tuin? Bel ons en wij komen hem gratis bij jou ophalen.